Wiem, że nie każdy lubi wątróbkę - i nie mam zamiaru na siłę do niej przekonywać.
Jednak nie ma co ukrywać, że ten sposób podania wątróbki różni się znacznie od babcinych dań :)
Więc jeżeli macie ochotę spróbować czegoś nowego - to polecam !
Składniki:
- 250g wątróbki drobiowej
- 1 średnia czerwona cebula
- 1 średnia biała cebula
- 50 g anchois z kaparami
- ok. 10 małych kaparów z zalewy (np. z LIDLa)
- 4 łyżki oleju
- świeży koperek
- ząbek czosnku
- pieprz, sól dla smaku
Jak przygotować:
Obie cebule pokroić w piórka, pokroić drobno czosnek - podsmażyć na oleju.
Następnie dodać pokrojoną i wcześniej oczyszczoną wątróbkę - smażyć ok 5 min, mieszając.
Dodać anchois z kaparami oraz kapary, smażyć ok. 10 minut.
Na koniec posypać świeżym pieprzem i koperkiem oraz solą.
Wszystkiego smacznego !