Maslany homar z limonka, czosnkiem i chilli

5/11/2013 09:35:00 PM

Dziś po długiej przerwie w pisaniu, nowy pomysł na kolację.Oczywiście bez zmian  - z promocyjnej wyprzedaży Lidla. :) 
SKŁADNIKI : 

- homar mrożony z Lidla :)
- limonka
- 3 ząbki czosnku
- 1/3 ostrej papryczki chilli
- 2/3 paczki masła
- szczypta świeżej lub mrożonej pietruszki



Ścieramy skórkę z limonki, kroimy drobno chilli, czosnek,  wyciskamy sok z połowy limonki.

Dodajemy masło, łączymy składniki.
Do nagrzanego do 170 st. piekarnika, wkładamy nasze homary na brytfannie, podlewamy je wodą, dodajemy połowę maślanej masy. Zostawiamy w piekarniku na około godzinę


Podajemy z rukolą skropioną limonką oraz z pozostałą masą maślaną.

Smacznego :)



You Might Also Like

4 komentarze