Sycąca pasta idealna do kanapek - na bazie ryżu i warzyw. Przyznacie chyba, że kupione pasty kanapkowe nie mają takiej magii i smaku jak te, które sami zrobimy - dlatego mam dziś dla Was coś pysznego i zdrowego !
Składniki:
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 mała pietruszka - korzeń
- 1/5 selera
- kilka kropel oleju
- 4 x ziele angielskie
- 3 x liść laurowy
- pieprz, sól dla smaku
- olej do podsmażenia warzyw
- woreczek ugotowanego ryżu
Jak przygotować:
Warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy na gorący olej, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
Smażymy ok. 10 minut mieszając. Następnie zalewamy wodą i przykrywamy - tak aby warzywa dusiły się do zmiękczenia. Wyjmujemy ziele angielskie i liście laurowe.
Blendujemy dodając stopniowo ryż. Doprawiamy do smaku
Wszystkiego smacznego !