Kalafior w musztardzie z curry
10/07/2017 07:04:00 PM
Jeżeli jeszcze nie próbowaliście smaku kalafiora z musztardą i z curry, to koniecznie trzeba to zmienić ! Po jego zjedzeniu już nigdy nie spojrzycie na kalafiora tak jak kiedyś !
Tym razem kalafior podzielony jest na małe różyczki - może być wykorzystany jako dodatek do drugiego dania lub jako przystawka, można go też dodać do sałatki. Jeżeli chcecie możecie, także zapiec kalafiora w całości i na koniec posypać zieloną pietruszką - wygląda i smakuje imponująco
Tym razem kalafior podzielony jest na małe różyczki - może być wykorzystany jako dodatek do drugiego dania lub jako przystawka, można go też dodać do sałatki. Jeżeli chcecie możecie, także zapiec kalafiora w całości i na koniec posypać zieloną pietruszką - wygląda i smakuje imponująco
Składniki :
- 1 duży kalafior
- 1 łyżka musztandardy
- 1 łyżeczka mieszanki przypraw curry KOTANYI
- 3 łyżki octu
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- Szczypta ziół dalmatyńskich
- pieprz, sól dla smaku
Jak przygotować :
Kalafiora obieramy, myjemy rozrywany na mniejsze różyczki. W osobnym naczyniu mieszamy olej, ocet, musztardę, przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek,przyprawy. Przygotowaną marynatą zalewamy różyczki kalafiora. Zostawiamy na minimum 30 minut.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni, pieczemy przez 30-40 minut.
Wszystkiego smacznego !
0 komentarze