Pstrag lososiowy zatopiony w soku z cytryny
1/16/2013 10:35:00 PM
Dzisiaj rybka :)
SKŁADNIKI:
ok 1/2 kg pstrąga tęczowego
sok z połowy cytryny
pieprz, sól
2-3 ząbków czosnku
suszone pomidory,
suszona pietruszka
Rybę kroimy, podsmażamy na oliwie z czosnkiem - pamiętajcie zaczynamy smażyć rybę od tej strony, na której nie było łusek :)
Podsypujemy pietruszką suszoną, suszonymi pomidorami. Odwracamy i ponownie przyprawiamy, pieprz sól dla smaku.
Wyciskamy sok z połowy cytryny, zostawiamy na kilka minut - później ponownie odwracamy.
Podajemy wedle uznania.
Życzę smacznego :)
SKŁADNIKI:
ok 1/2 kg pstrąga tęczowego
sok z połowy cytryny
pieprz, sól
2-3 ząbków czosnku
suszone pomidory,
suszona pietruszka
Rybę kroimy, podsmażamy na oliwie z czosnkiem - pamiętajcie zaczynamy smażyć rybę od tej strony, na której nie było łusek :)
Podsypujemy pietruszką suszoną, suszonymi pomidorami. Odwracamy i ponownie przyprawiamy, pieprz sól dla smaku.
Wyciskamy sok z połowy cytryny, zostawiamy na kilka minut - później ponownie odwracamy.
Podajemy wedle uznania.
Życzę smacznego :)
0 komentarze