Arbuniada - czyli lemoniada z arbuzem
8/13/2015 09:36:00 PM
Chwile mi zajęło aby dodać treść postu- za co Was najmocniej przepraszam.
Żeby nie marnować czasu na tłumaczenie - pospiesznie dodaje przepis.
Żeby nie marnować czasu na tłumaczenie - pospiesznie dodaje przepis.
Arbuniada to wymyślona przeze mnie nazwa ;) z połączenia arbuza i lemoniady.
Idealnie sprawdza się w upały.
Idealnie sprawdza się w upały.
-Ok.2 szklanek arbuza bez pestek - w kawałkach - do zblendowania.
- sok z połowy cytryny
- pokrojona w szostki cytrynę - zamrożoną
- mietę
-kostki lodu
- szklankę wody - zimnej
- sok z połowy cytryny
- pokrojona w szostki cytrynę - zamrożoną
- mietę
-kostki lodu
- szklankę wody - zimnej
Pokrojoną w szostki cytryne zamrażamy - możemy ją wykorzystać także do innych napojów a w taką pogodę jak teraz ... jest idealnym rozwiązaniem!
Blendujemy arbuza, dodajemy sok z cytryny, szklankę wody, lod w kostkach oraz zamrożona cytryne.
Dla ozdoby - kilka plasterkow świeżej cytryny i nieco mięty.
Dla ozdoby - kilka plasterkow świeżej cytryny i nieco mięty.
Wszystkiego smacznego!
0 komentarze