Sakiewki serowe z sosem mietowym
3/30/2013 02:59:00 PM
Sakiewki z ciasta francuskiego, z mieszanką serów i z suszonym pomidorem - bardzo fajny pomysł na przystawkę, podany z sosem miętowym, który łamie mdły smak serów.
Niestety nie mam finalnego zdjęcia na talerzu, jednak wstępne przygotowania zostały udokumentowane - i mam nadzieję, iż Was zachęcą.
SKŁADNIKI:
1 rulon z ciasta francuskiego
1 ser camembert
15 dag sera cheddar ( dojrzewający 15 mcy)
20 dag suszonych pomidoró
sos miętowy z Lidla
Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kawałki, układamy na nim pokrojone sery, oraz plasterek suszonego pomidora.
Zamykamy szczelnie sakiewki z ciasta - pieczemy w temp. 180 stopni do zezłocena ciasta.
Podajemy z sosem miętowym. Polecam ten przepis na szybką przystawkę, wypróbowałam na znajomych - byli zachwyceni.
Smacznego :)
Niestety nie mam finalnego zdjęcia na talerzu, jednak wstępne przygotowania zostały udokumentowane - i mam nadzieję, iż Was zachęcą.
SKŁADNIKI:
1 rulon z ciasta francuskiego
1 ser camembert
15 dag sera cheddar ( dojrzewający 15 mcy)
20 dag suszonych pomidoró
sos miętowy z Lidla
Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kawałki, układamy na nim pokrojone sery, oraz plasterek suszonego pomidora.
Zamykamy szczelnie sakiewki z ciasta - pieczemy w temp. 180 stopni do zezłocena ciasta.
Podajemy z sosem miętowym. Polecam ten przepis na szybką przystawkę, wypróbowałam na znajomych - byli zachwyceni.
Smacznego :)
0 komentarze