Sakiewki serowe z sosem mietowym

3/30/2013 07:59:00 AM

 Sakiewki z ciasta francuskiego, z mieszanką  serów i z suszonym pomidorem - bardzo fajny pomysł na przystawkę, podany z sosem miętowym, który łamie mdły smak serów.
Niestety nie mam finalnego zdjęcia na talerzu, jednak wstępne przygotowania zostały udokumentowane - i mam nadzieję, iż Was zachęcą.

SKŁADNIKI:

1 rulon z ciasta francuskiego
1 ser camembert
15 dag sera cheddar ( dojrzewający 15 mcy)
20 dag suszonych pomidoró
sos miętowy z Lidla



Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kawałki, układamy na nim pokrojone sery, oraz plasterek suszonego pomidora.
Zamykamy szczelnie sakiewki z ciasta - pieczemy w temp. 180 stopni do zezłocena ciasta.
Podajemy z sosem miętowym. Polecam  ten przepis na szybką przystawkę, wypróbowałam na znajomych - byli zachwyceni.


                                           Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze