Zupa z pieczonej papryki
11/13/2015 05:08:00 PMDzień dobry,a raczej dobry wieczór :)
Dziś nadaję do Was z zupełnie innej części Polski - siedząc na parapecie, słuchając muzyki relaksacyjnej i wyglądając na morze i port :) Idealny chill :)
Postanowiłam więc przysiąść do zaległej zupy krem z czerwonej papryki i wreszcie podać Wam na nią przepis - szkoda marnować czasu - musicie ją wypróbować !
- 6 dużych czerwonych papryk
- ok. 1 litr bulionu z warzyw
- 1/2 główki czosnku
- chleb na grzanki
- pieprz, sól
- przyprawa do bruschetty
- świeży rozmaryn do ozdobienia
- feta pokrojona w kostkę lub mój ulubiony ser kozi ;)
Obieramy paprykę - i tu nie będę nic tworzyć ;)
Po prostu odsyłam Was do filmu : https://youtu.be/iHlg1CSWNwE jak obrać paprykę ;)
Obraną paprykę , oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek - wstawiamy na ok. 15-20 min do nagrzanego piekarnika, zasypujemy 2 łyżkami przyprawy do bruschetty, pieprzem i solą.
Pieczemy do lekkiego zarumienienia :) Następnie blendujemy i dodajemy do bulionu.
Dodajemy duuuużo pieprzu i soli - aby zupa nabrała wyrazistości.
Na talerzach układamy ser, zalewamy naszym kremem, ozdabiamy rozmarynem
7 komentarze