13 listopada 2015

Posted by jinson on 11/13/2015 09:08:00 AM 7 comments





Dzień dobry,a  raczej dobry wieczór :)
Dziś nadaję do Was z zupełnie innej części Polski -  siedząc na parapecie, słuchając muzyki relaksacyjnej i wyglądając na morze i port :)  Idealny chill :)
Postanowiłam więc przysiąść do zaległej zupy krem z czerwonej papryki i wreszcie podać Wam na nią przepis - szkoda marnować czasu - musicie ją wypróbować !






- 6 dużych czerwonych papryk
- ok. 1 litr bulionu z warzyw
- 1/2  główki czosnku
- chleb na grzanki
- pieprz, sól
- przyprawa do bruschetty
- świeży rozmaryn do ozdobienia
- feta pokrojona w kostkę lub mój ulubiony ser kozi ;)




Obieramy paprykę - i tu nie będę nic tworzyć ;)
Po prostu odsyłam  Was do filmu : https://youtu.be/iHlg1CSWNwE jak obrać paprykę ;)

Obraną paprykę , oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek - wstawiamy na ok. 15-20  min do nagrzanego piekarnika, zasypujemy 2 łyżkami przyprawy do bruschetty, pieprzem i solą.
Pieczemy do lekkiego zarumienienia :)  Następnie blendujemy i dodajemy do bulionu.
Dodajemy duuuużo pieprzu i soli - aby zupa nabrała wyrazistości.
Na  talerzach układamy ser, zalewamy naszym kremem, ozdabiamy rozmarynem







Wszystkiego smacznego !